Påre – Laatu korvaa määrän

Erinomainen ihonhoito ei tarvitse miljoonaa eri purkkia. Se on perusta, jolle tervakoskelainen Annastiina Rönn on rakentanut oman ihonhoitosarjansa Påren, joka ottaa kantaa myös kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja arvopohjaiseen yrittämiseen.

Maaliskuussa 2019 Påren nimi teipattiin myös tervakoskelaisen liikehuoneiston ikkunaan. Mistä on oikein kysymys?

– No se onkin aika monipolvinen tarina, Annastiina naurahtaa.

– Tavallaan kaikki alkoi armenialaisesta orpokodista, jonne lähdin vapaaehtoistyöhön, ennen kuin vakiintuminen alkoi häämöttää. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, siellä oli aikaa tehdä matkaa myös itseensä.

Liikunnallisena ihmisenä Annastiinalle keho ja sen hyvinvointi ovat aina olleet tärkeitä. Ihmisen suurimpana elimenä iho liittyy hyvinvointiin olennaisesti. Hän vaihtoi alaa ja päätyi kosmetologikoulun kautta pohjoismaalaisen vaalean ihon asiantuntijana töihin ranskalaiseen kosmetiikkayritykseen.

Siellä alkoi syntyä Påre, joka on paljon muutakin kuin kosteusvoidetta.

– Halusin luoda ihonhoitosarjan ja yrityksen, joissa on arvot läsnä, Annastiina kertoo ja lisää, ettei hän itse ole kemisti, mutta on kerännyt osaavan asiantuntijajoukon tuotteen ympärille.

Ensinnäkin hyvän ihonhoidon pitää kuulua kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Sen pitää olla helppoa ja yksinkertaista ilman lukuisia eri tuotteita mutta silti laadukasta. Påressa on kaikki tarvittava, muttei mitään ylimääräistä.

Påren raaka-aineet ovat vegaanisia ja niin pitkälle kuin suinkin mahdollista, kotimaisia. Tuotteiden taika löytyy mm. fermentoiduista, runsaasti antioksidantteja sisältävistä ainesosista.

Pakkaukset ovat ekologisia ja kokonaisuudessaan kierrätettäviä. Pakkausjätettä syntyy vähemmän, koska tarvittavia tuotteita on vähemmän.

– Yksi teeseistämme on ”no bullshit”. Viestintämme on avointa ja rehellistä, Annastiina kuvaa.

Lisäksi yritys lahjoittaa jokaisesta ostetusta tuotteesta 0.10 € koulutuksen tukemiseen, koska se on avainasemassa tulevaisuuden rakentamisessa. Tänä vuonna kohteena on Helsingin Avoin yliopisto.

Påren tuoteperheeseen kuuluu neljä tuotetta, päivittäiseen käyttöön puhdistusgeeli ja 24 h voide, sekä hoidon tehostamiseen kuorintavoide ja tehokosteutusnaamio.

Takaisin kotikonnuille

Annastiina on kotoisin Turengista. Hän ehti jo asettua pääkaupunkiseudulle ja perustaa Helsinkiin siellä edelleen toimivan unisex-hoitola Sulon, kun veri alkoi vetää takaisin Janakkalaan.

– Vaikka kaupunkikulttuurista pidänkin, niin haluan lasteni kanssa asua luonnon ympäröimänä, toista lastaan odottava Annastiina sanoo.

Perhe rakensi oman talon Tervakosken Eväsojalle, josta on  helppo sukkuloida niin Helsinkiin kuin Tampereelle.

Tuotteet tehdään Vantaalla, mutta ne on varastoitu Tervakoskelle ja nyt sieltä löytyy myös Påre Salon & Store, jonka Annastiina perusti yhdessä ystävänsä Tiina Kuossarin kanssa. Se on myymälä ja kosmetologin hoitola, missä myös urheiluhieroja pitää vastaanottoa. Liikkeessä myös koulutetaan jälleenmyyjiä ja kosmetologeja.

– Vastaanottomme on ollut aivan ihana. Kun liikkeen perustamista tänne vertaa samaan Helsingissä, niin kyllä yhteisöllisyys on täällä aivan eri luokkaa. Ihmiset ehtivät piipahtaa ihan vaan juttelemaankin.

Påre on nyt ankkuroitunut vahvasti Tervakoskelle, mutta seuraavana suunnitelmissa on kansainvälistyminen. Se on ollut tavoitteena alusta asti ja helppo kuvitella, että suomalaisiin puhtaisiin luonnon raaka-aineisiin pohjaavalla kosmetiikalle on kysyntää maailmalla.

Påren nettisivuille.

Kuvat salongista Jiri Ruottinen, henkilökuva Nea Ahtiainen.