Ulkosalilla riittää rikasta happea

Sää tuo aina oman tunnelmansa 1st Gymin ulkosaliliikuntapaikalla Tervakosken Eväsojan kupeessa. Siellä on tilaa juosta, hypätä, vetää, punnertaa, työntää, haastaa itseään tai verrytellä rentouttavasti luonnon helmassa.

Timo Kivelä

Yrittäjä Timo Kivelä on aktiivinen kuntoilija ja voimailija itsekin. Hän seuraa jatkuvasti alan trendejä. Ulkokuntosali ei ole Suomessa läheskään joka kulmakunnan ilmiö.

– Ajan hermolla oleminen ja monipuolisuus on valttia. Meidän Outdoor Training Camp syntyi pitkälti ulkomaisten esimerkkien innoittamana. Oltiin heti junassa mukana, hän kertoo.

Toiminnallinen harjoittelu ulkokentällä tavoittaa monenlaisia kävijöitä. Alueella käy monenikäisten treeniryhmiä, kaveri- ja työpaikkaporukoita, muiden paikallisten hyvinvointialan yrittäjien omia ryhmiä ja 1st Gymin omia personal trainer -asiakkaita. Erittäin hauskoja polttareitakin on vietetty. Jos ryhmä niin toivoo, voidaan harjoitteluun liittää pientä kilpailuakin, sillä sehän saa adrenaliinit liikkeelle jos mikä. Alueella voi käydä myös omin päin, jos omaa kuukausi- tai kausikortin.

Ulkoharjoittelu sopii moneen säähän. Timo Kivelä nauttii sekä lämpimistä kesäpäivistä että talven pikkupakkasista.

Perussäännöt ovat samat kuin sisäkuntosaliliikunnassa: reuhtoa ei saa ja salin varustukseen pitää tutustua asiaa tuntevan opastuksella, nesteytyksestä on pidettävä huolta ja vaatetuksen on oltava kohdallaan.

Yhteisöllisyys on Timo Kivelälle tärkeä asia. Kevään Tervan suurin pudottaja -kisailu on saatu päätökseen, mutta seuraavaa yhteistä haastetta jo pukkaa, kun etsitään Tervan Härkää. Kilpa järjestetään 24.8. ja siihen voi ilmoittautua Facebookissa tapahtuman omilla sivuilla, 1st Gymin kautta tai suoraan Timo Kivelälle.

Tanja Laukkanen

Tervakoskelta on yhteisöllisyyttä löytynyt muutenkin: Timo Kivelä oli aktiivinen toimija, kun kylään rakennettiin uusia kuntorappusia aivan liikunta-alueiden kupeeseen. Viikonlopputalkoilla syntyivät rappuset, jotka kantavat nimeä Leijona-rappuset hankkeessa aktiivisen sponsorin ja talkoisiin osallistuneiden LC-klubilaisten mukaan. Kävijöitä on ollut erittäin kiitettävä määrä.

1stgymin nettisivuille.

Sisäkuntosali löytyy Tervakoskelta Seuranaukiolta.
Ulkoharjoittelualue sijaitsee osoitteessa Eväsojantie 22.
Kuntorappuset löytyvät läheltä Tervakosken tekonurmikenttää, frisbeegolin kulmilta uimahallin takaa.