Tervakoskella säädetään moottoripyörä kuin pyörä

Moottoripyöräsesonki on kuumimmillaan ja sitä myöden Tervakosken Huunalla, GateManian moottoripyöräverstaalla painetaan pitkää päivää ja kuusipäivästä työviikkoa.

GateMania tarjoaa moottoripyörien säätö- ja huoltopalveluita, turbovirittämistä, tehonmittauksia, seosanalyysejä jne…

20180530_151647

– Mulla lähti vähän harrastus lapasesta, yrittäjä Jani Parkkinen kuittaa tilanteen, missä hän tänään on.

Jani ajoi itse moottoripyöräkortin vasta 2007 ja heti perään 2009 hän jo osti itselleen oman dynamometrin. Kymmenen vuotta hän sääti moottoripyöriä sivubisneksenä, kunnes keväällä 2018 aika oli kypsä heittäytyä täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Pitkän etsinnän jälkeen Huunasta löytyi vielä keskeneräinen, kaikin puolin sopiva halli.

20180530_151534

Kyltti ei ole muilta töiltä vielä ehinyt hallin seinään.

– Oman pyörän selkään tässä ei vaan meinaa ehtiä, laitoin autonikin seisontaan että tulisi ajettua mutta käytännössä roudaan koko ajan jotain firman pakulla.

Yllättävää kyllä, Janin kiinnostus hommaan alkoi tietotekniikkaosaamisesta ja innostuksesta ratkaista ict-haasteita. Pyörien säätämisestä suuri osa tapahtuu tietokoneella, johon moottoripyörä kytketään usb-johdolla.

– Pyörää ajetaan dynossa samalla tavalla iästä tai tekniikasta riippumatta. Vanhojen pyörien kanssa saatan purkaa kaasuttimet pöydälle mutta uudempien kanssa kytken johdot ja teen säädöt tietokoneella purkamisen sijaan.

gatemania

 

Muihin moottoripyörähuoltoihin verrattuna GateManialla säätöjen osuus suhteessa perinteiseen huoltoon on poikkeuksellisen suuri ja sille on syynsä: pajalla lienee Suomen kattavin valikoima ohjelmistolisenssejä eri merkkien säätöön. Jonossa on parhaillaankin kaksi pyörää, joita ei vielä koskaan ole Suomessa säädetty.

– Harley Davidsonia lukuun ottamatta pystyn säätämään jokseenkin kaikki pyörät. Ehkä joku päivä myös HD on valikoimassa, Jani suorastaan virnistää uuden tietoteknisen haasteen edessä.

Harley Davidsoneja hän ei korjaakaan, sillä Hämeenlinnasta löytyy niihin erikostunut ammattilainen, SunRise.

20180530_151903

Janin apuna on kesäruuhkaa erityisesti huoltojen puolella purkamassa turenkilainen Timo Heikkilä ja toinen kesätyöntekijä tulossa.

20180530_152126

– Lisäksi meille tulee apukäsiksi Janakkalan Osuuspankin kesäduunin avulla Janakkalan mopopajaa ohjaavan yhdistyksen palkkaama kesänuori.

GateManian sesonki on yhtä hektinen ja lyhyt kuin koko moottoripyöräharrastus Suomen kesässä. Tiedossa on, ettei talveksi riitä samoja hommia.

– Tili on tehtävä kesällä ja loma pidettävä talvella, mutta on talven varalle toki muitakin suunnitelmia. Talvisäilytyksen lisäksi aiomme hankkia pikkuvikaisia pyöriä, kunnostaa ne talvella ja myydä keväällä, tuore yrittäjä suunnittelee.

www.gatemania.fi