moderni omakotitalo

Kyläkoulu ja huippunopeat yhteydet saivat Heinoset Ilveslinnaan

Kuvat: Ioana Ellyn

–  Aamulla avaat verhot ja näet harjulle antavan maiseman näissä upeissa ruskan väreissä, etkä kuule mistään mitään, kuvailee Mari-Eeva Heinonen yhtä lukuisista onnellisista hetkistä uudessa kodissaan Turengin Ilveslinnassa.

Mari-Eeva ja Otto Heinonen olivat jo pitkään etsineet tonttia omalle kodille.

–  Kun Ilveslinnan tontit tulivat myyntiin, Otto totesi heti, että tähän.

talo syysmaisemassa.

Syitä oli erityisesti kaksi. Sijainti, joka mahdollistaa yrittäjänä toimivalle Otolle todella nopeat lähdöt niin Hämeenlinnan kuin Riihimäen suuntaan. Moottoritien liittymään on lyhyt matka. Toinen oli Tarinmaan koulu.

–  Halusimme poikamme Artun ja Aten kyläkouluun. Tarinmaan koulu on aivan huikean ihana, Mari-Eeva sanoo ja Arttu täydentää koulun olevan kiva, koska se on pieni ja siellä on kaverit.

Eka-ja tokaluokkalaisille tarjotaan koulukyyti, siitä eteenpäin liikkumaan kannustavassa perheessä pojat polkevat kouluun pyörällä aina kuin mahdollista.

– Kunhan Turengintien saa ylitettyä turvallisesti, täältä on koululle asti kevyenliikenteen väylä.

Äiti ja kaksi lasta sohvalla.Mari-Eeva, Hilla ja Arttu.

Heinosten moderni ja viihtyisä koti valmistui vauhdilla pitkästä puusta, omin ja sukulaisten voimin.

–  Rakentaminen aloitettiin vappuna 2020 ja muutimme saman vuoden jouluksi uuteen kotiin. Tosin pohjapiirustusta ehdimme jumpata kaikkiaan kolme vuotta, se muuttui moneen kertaan. Kodin sydämenä on avara keittiö-olohuone ja ovien takana kullakin perheenjäsenellä oma rauha. Poikien lisäsi perheeseen kuuluvat aikuistuva Roosa ja pikkuinen Hilla.

Moderni keittiö

Pihan rakentaminen on vielä kesken. Takapihalle viimeistellään terassi, talon eteen tulee kesäkeittiö ja lasitus. Kahta puolen on jo naapurit, mutta takapihat avautuvat maisemaan jossa niiden olemassaolosta ei tiedä mitään.

Pariskunta terassilla.
Mari-Eeva, Otto ja takapihalle valmistuva terassi.

–  Aukealla kun ollaan, täällä tuulee. Mutta eipä ole hyttysiä!

Ilveslinnan alueella on myös oma päiväkoti, mutta tonteista on rakentunut vasta kolme. Mari-Eeva kannustaa näkemään toistaiseksi heinää heiluvan peltomaisen yli tulevaisuuteen ja toivottaa uudet naapurit lämpimästi tervetulleiksi.

–  Tämä on paljon enemmän kuin pelto! Talvella pääsee suoraan takapihalta ladulle, Kalpalinnan laskettelu- ja pyöräilykeskus on ihan vieressä ja Hiidenjoen ranta kävelymatkan päässä. Jos on asiaa Hämeenlinnaan kaupoille sinne ajaa hetkessä, minä reippailen Turenkiin ruokakauppaan vaunujen kanssa. Minut taidetaan täällä päin tuntea sinä naisena, joka menee vaunujen kanssa kovaa vauhtia.

Kuivakukkia ikkunalla.

–   Viime talvena ystäväni lainasin naisporukallemme kunnalta maksuttomat lumikengät ja taivalsimme hangessa eväiden kanssa retkelle Kalpalinnan harjuille. Siellä on ihan mahtavat ulkoilumaastot.

Ilveslinnan tonttisivuille.