Uusi teollisuushalli.

Maripaja maustaa MOREsta käsin koko Suomen

Asioilla on tapana järjestyä. Joskus helpommin kuin uskoisikaan.
Niin kävi Maripajan Tero Vihervaaralle hänen pohtiessaan yritykselleen uutta toimitilaa.

–  Janakkalan kunnan sivuille oli tullut juuri tarpeisiini sopiva tontti myyntiin Rastikankaalle. Se osui silmiini sattumalta, seuraavalla viikolla sen olisi varmasti ostanut jo joku muu.

Kun pikaiset tonttikaupat oli sovittu, Tero otti hallin rakentamisen puheeksi paikallisessa lounasravintolassa.

–  Tuo Jalo rakentaa sulle varmaan hallin, pöytäseuralainen huikkasi naapuripöytään.

Mies hallin edustalla.
Koska asiakkaat eivät käy Maripajan toimitiloissa, Tero Vihervaara ei ole laittanut yrityksen nimeäkään uuden hallin seinään.

Ei mennyt kauaakaan kuin niin ikään Rastikankaalla, MOREn yritysalueella toimiva Maanrakennus Jalo Oy  oli rakentanut tuliterän hallin Maripajan tarpeisiin. Se valmistui 2019 ja siirsi yrityksen toiminnan ensi kertaa sille räätälöityihin tiloihin.

Maripaja valmistaa marinadeja ensisijaisesti ruokakauppojen tarpeisiin, palvelutiskeillä myytävien tuotteiden maustamiseen. Rastikankaalle saapuu vuosittain 60 000 kg kotimaista rypsiöljyä, säkeittäin erilaisia mausteita ja muita raaka-aineita, jotka erilaisiksi marinadeiksi ja mausteseoksiksi jalostettuina lähtevät ämpäreissä asiakkaille ympäri maan.

Rekkaa puretaan halliin.
Rypsiöljy saapuu tuotantoon 1000 kilon konteissa.

–   Asiakkaita on Hangosta Rovaniemelle. Meidän sijainnilla ei sinänsä ole merkitystä, sillä logistiikka toimii. Tavara tulee ja lähtee ympäri Suomen tästä ovelta, Tero kuvaa.

Koska kyse on makuasiasta, tuotteiden ja toiminnan on täytettävä monta kriteeriä toimivasta asiakaspalvelusta erinomaiseen laatuun ja hyvään makuun.

–  Usein kauppaa vaihtava lihamestari vie tuotteemme mukanaan uuteen kauppaan, mutta toki uusasiakashankintaakin pyrin tekemään.

Kastikeämpäreitä varastossa.
Ämpärikaupalla valmiita tuotteita lähdössä matkaan.

Myös ruoka-alalla trendit vaihtelevat ja on oltava ajan hermolla.

–  Joka kesä on oltava tarjolla myös jotain uutta, kehitystyö on osa tätä hommaa, elintarviketieteiden maisterin koulutuksella Maripajaa pääosin yksin pyörittävä Tero sanoo.

Maripajan nettisivuille.