Papurino muutti Turenkiin

Turengin entisellä paloasemalla on tammikuusta lähtien toiminut uudistettu Pajan myymälä. Muotoiluyritys Papurino valittiin hoitamaan kunnan kuntouttavan työtoiminnan tuotemyyntiä. Samalla Papurinon yrittäjät siirsivät työtilansa Taimistotie 4:ään. Tilava paikka on ilahduttanut Papurinon yrittäjiä.

Pajan tuotteita hyllyssä
Janakkalan Pajan tuotantoa uudessa myymälässä

– Oli hienoa siirtyä Rengon ahtaista toimitiloista tänne, sanoo Olli Tuomela.

– Turengilla on myös keskeisempi sijainti, vaikka suurimman osan tuotteistamme myymmekin verkkokaupan kautta. Pajan myymälä on auki maanantaista perjantaihin klo 10-17.


Olli Tuomela ( vas.), Anna Tuomela ja Kaarlo Koivu.

Olli Tuomela vastaa yrityksen myynnistä ja markkinoinnista. Hänellä on kansainvälisen kaupan koulutus. Papurinon muut yrittäjät ovat Anna Tuomela ja Kaarlo Koivu. Anna on tekstiilisuunnittelija ja hänen vastuualueenaan on visuaalinen markkinointi, julisteiden piirtäminen ym. Puukäsityönopettaja Kaarlo on vastuussa tuotantopuolesta. Kaikki kolme nauttivat käsillä tekemisestä ja osallistuvat kukin vuorollaan tuotteiden suunnitteluun, kokoonpanoon sekä muihin päivittäisiin töihin.

Papurinon yrittäjät ovat lähtöisin Oulun seudulta, mutta jo vuosia sitten “ajautuneet” Hämeeseen. Yrityksen nimi ei tarkoita mitään, se on Olli Tuomelan mukaan mielikuvituksen tuote. Nimi on lyhyt ja selkeä sekä kuulostaa kivalta.

Työtilasta löytyy iso suriseva kone, jonka lasikuvun alla on valmistumassa koivuvanerista naapurimaahan Ruotsiin tilattu Tukholman kartta. Laserleikkaaja polttaa vanerille katuja, rautateitä ja vesistöjä tietokoneen ohjaamana.

– Yritys valmisti alkuun puisia joulukoristeita ja muita pieniä puuesineitä. Sitten saimme idean kartoista ja niistä tulikin päätuotteemme. Olemme tehneet maailmankarttoja sekä kaupunkien ja maiden karttoja. Voimme tehdä asiakkaan toiveen mukaisesti vanerikartan mistä tahansa paikkakunnasta. Jotkut haluavat muistoksi kartan synnyinpaikkakunnastaan, kertoo Olli Tuomela.

Papurinon tuotteilla on jälleenmyyjiä Suomen isoimmissa kaupungeissa sekä Pariisissa ja Tukholmassa.

Yrityksen periaatteena on käyttää lähituotantoa ja suosia suomalaisia pienyrittäjiä. Tuotteita valmistetaan koivuvanerin lisäksi nahasta ja muista suomalaisista puulajeista kuten esimerkiksi tammesta.

Myymälästä löytyy valmiina monenlaisia isoja ja pienempiä karttoja. Muun muassa Tervakoski ja Turenki ovat edustettuina.

Papurinon nettisivuille.