Kesäterassi herätti Lyylinpuiston eloon

Niin turenkilaiset kun siellä visiteeraavat ovat tänä kesänä voineet nauttia paitsi upeista terassikeleistä niin myös useista kivoista kesäterasseista. Uusin ilmestyi kun tyhjästä Lyylinpuiston nurmelle. Ja tulee syksyn tullen katoamaan talviunille.

Terassin tarina juontaa oikeastaan juurensa koronaan.

– Kun rajoitukset sulkivat yökerhotoimintamme, yritykselle piti kehittää muita tulonlähteitä ja henkilökunnalle töitä, yrittäjä Tomi Tulisalmi kertaa.


Tomi Tulisalmi ja helteisen kesän terassilla työskennellyt Milla Valtonen.

Riihimäellä Seurahuoneen kokonaisuutta ja Hämeenlinnassa Fresnoa pitävä Fiesta Hotellit Oy avasi jo viime kesänä Hämeenlinnan torille terassiravintolan, joka sai nyt kaverikseen toisen Janakkalaan.

Puistomainen nurmi keskellä Turenkia on ollut paikallaan pitkään, mutta vasta paljon keskustelua herättänyt alueen kaavoitus, puisto vai marketti, kiinnitti kaikkien huomion siihen. Niin Tominkin.

– Kun ehdotimme terassiravintolaa kunnalle, meidät otettiin todella hyvin ja myötämielisesti vastaan. Sitten puuttuikin enää toteutus.

Eikä mennyt kauaa uutisen julkistamisesta, kun ensimmäiset kevyet terassirakenteen ilmestyivät nurmelle ja myyntikontin luukku avautui.

– Halusimme kesäravintolalle vähän erilaisen miljöön ja puiston mahdollistama väljyys sopii hyvin tähän aikaan.

Vehreä kesäterassi on otettu erinomaisesti vastaan, se on kuin kesäinen keidas keskellä taajamaa ja kuitenkin omassa rauhassaan.

– Hulluinahan meitä ensi alkuun pidettiin, mutta sittemmin positiivisen palautteen määrä on ollut suorastaan käsittämätön.

Päivittäisen ravintolatoiminnan, vohveli-, kahvi- ja juomamyynnin lisäksi kesäterassin viikonloppuja on ryyditetty tapahtumilla. Jalkapallon EM-kisoja saattoi seurata jättiscreeniltä, Amanda Harkimo vieraili Red Bull Truckin kanssa ja tulevana viikonloppuna vietetään kalateemaa yhdessä paikallisen kalastusyhdistyksen kanssa. Jos sää ja muut olosuhteet sallivat, tulossa on vielä isot terassikauden päätöskemut.

–  Olemme pyrkineet löytämään mahdollisimman paljon paikallisia yhteistyökumppaneita, jäätelö on Pingviini-jäätelöä, kukat kukkatalo Kouhialta, Janakkalan Pallon juniorit olivat paistamassa makkaraa EM-kisakatsomossa jne, Tulisalmi listaa.

Suomen EM-jalkapallokisojen kisakatsomo turenkilaisittain.

Kesän loppua kohden terassin aukioloajat supistuvat ja elävät sään mukaan, mutta yksi on varmaa, ensi kesänä tullaan uudelleen. Suunnitelmissa on nykyistä suurempi myyntikontti, joka mahdollistaa laajemman konditoriatuotteiden valikoiman. Selvityksessä on myös mahdollisuudet viemäriliityntään. Juokseva vesi tullen ja mennen toisi myös lisää mahdollisuuksia tarjontaan – ja paremmat vessat.

–  Käymme jatkuvaa vuoropuhelua kunnan ja kuntalaisten kanssa, mitä odotuksia ja tarpeita meillä on ja mitä meiltä odotetaan.

Vielä ehdit vaikka fetavohvelille: Lyylinpuiston Facebook-sivulle