Turengissa huutokaupataan antiikkihittejä

– Nämä ovat tavaroita, joita myydään yleensä Sotheby´llä. Ja me ollaan Turengin Alangontiellä!, Petri Vuorinen huudahtaa, ihan kuin olisi itsekin vähän hämmästynyt asiasta.
Alangontien huutokauppahalli ja Kavaljeerigallerian myymälä eivät koreile ulkoasullaan, mutta sisällä ensikertalainen kävijä häkeltyy tavaran määrästä, laajuudesta ja – laadusta. Tulevassa huutokaupassa vasaran alla on mm. Tapio Wirkkalan designia, vanhaa Meissenin posliinia, suomalaisten muotoilijoiden lasiesineitä, arvohopeaa, käsinsolmittuja arvomattoja ja jos vaikka mitä muuta. Tavoitteena onkin myydä laatua eikä kirpputoritavaraa.

IMG_6052

– Jos perinteisessä huutokaupassa on läsnä 200 henkeä, niin se on hyvin. Meillä käy netissä viikossa jopa 75 000 ihmistä tsekkaamassa, mitä on myynnissä, Vuorinen kertoo.
Osallistuakseen huutokauppaan ei enää tarvitse tulla paikalle, vaan tarjouksen voi tehdä netissä. Tosin vain ennakkoon, online-yhteyttä itse huutokauppapäivänä ei nettiostajille ole.
– Jos on tehnyt tuotteesta netissä paljon korkeamman hintatarjouksen, kuin mihin itse huutokauppapäivänä noustaan, niin ennakkotarjoaja saa tuotteen sillä hinnalla, millä se olisi mennyt paikan päällä kaupaksi, täyttä tarjottua hintaa ei tarvitse maksaa, Vuorinen selittää nettikaupan logiikkaa. Selkeää, vai mitä? Vai oliko.
IMG_6060
Vuorisen huutokauppaura alkoi nuorena pojankloppina, kun hän aikansa kuunteli maalaisisäntiä, joista yksi kauppasi sitä ja toinen tätä, mutta ostajia ei niin vain löytynyt.
– 15 vuotta kierrettiin ympäri Suomea huutokauppaamassa ihmisten tavaroita.
Kiertolaiselämä päättyi kun Petri yhdessä yhtiökumppaninsa Joni Lehtisen kanssa laittoi pystyyn pysyvän myymälän Aulangolle Kavaljeeri-rakennukseen.
Kavaljeerigalleriaksi nimetty kauppa muutti aikanaan Turenkiin omaan halliin. Myymälä on häkellyttävä sekoitus roinaa ja arvotavaraa, antiikkia ja kitchiä, uutta ja käytettyä sulassa sovussa. Tarkoituksenasi saattaa olla poiketa hakemaan ovennuppia, mutta poistutkin jalkalampun kanssa.

Nyt huutokaupat ovat sellaisessa nosteessa, ettei myymälän pyörittämiseen ja myytävän hankkimiseen tahdo jäädä aikaa, mutta toistaiseksi se on avoinna ainakin lauantaisin.

Syyskuussa 2015 on käsillä kymmenes huutokauppa ja joka kerta sali on ollut tupaten täynnä. Varmistaakseen istumapaikan kannattaa tehdä paikkavaraus. Esineitä myydään 500 – 1000 kappaletta per huutokauppa, lähestulkoon joka 20 sekunti kolahtaa nuija pöytään. Tavarat myydään myyjän laskuun, huutokauppakeskus ottaa työstään provision.
– Elämme todella mielenkiintoisia aikoja, kun suuret ikäluokat ovat pikkuhiljaa muuttamassa omakotitaloista pienempiin asuntoihin. Mitä kaikkea myytävää muuttoliike jättääkään jälkeensä!

www.huutokauppakeskusturenki.fi

PS. Jos arvelet, että sinulla olisi jotain hyvää huutokauppaan niin kannattaa soitta Petrille. Puh 0400484497