Kerrostalopiha kukkii Tervakoskella

Kirkkotien varrella olevan kerrostalon pihaan astuessaan moni katsoo ihmetellen ympärilleen. Kesällä ja alkusyksyllä kukkivat eri puolilla pihaa värikkäät kukat laatikoissaan tai ruukuissa. Erilaiset asetelmat kukkaistutuksista, patsaista ja muusta rekvisiitasta luovat kauniita nurkkauksia. Keskipihan patiolla asukkaat voivat istuskella ja grillata. Ajan patinoima pisteaita on rajaamassa pihaa vieressä virtaavan joen puolelta. Kesällä kukkaloisto on upeimmillaan, mutta värejä riittää syksylläkin. Vehreän pihan taustalla on häärinyt kaksi ahkeraa naista, Arja Hyvönen ja Ritva Laine.

RitvaLaine ja ArjaHyvönen

– Aktiivisempi vaihe pihan teossa alkoi seitsemän vuotta sitten, kun Ritva muutti taloon. Tämä on ihana harrastus, kukat ovat lähellä sydäntäni, sanoo Arja Hyvönen.
– Arja suunnittelee, ja yhdessä toteutetaan, sanoo Ritva Laine.
– Pihalla menee usein monta tuntia kerrallaan. On hienoa, kun saan puuhailla rauhassa omaan tahtiin. Aika kuluu ihan huomaamatta ja töitä tehdessä saan samalla liikuntaa.

krassit jne

Keväällä pihassa aukeavat narsissit ja tulppaanit. Kesällä piha on rehevimmillään, kun valkoiset liljat aukeavat, krassit, päivänkakkarat ja ruusut hehkuvat ja köynnökset kiipeilevät kehikoissaan. Naiset ovat hankkineet pihalle myös erilaisia patsaita ja kynttilälyhtyjä. Monet hankinnat on tehty kirpputorilta. Parivaljakko nauttii kerrostalopihansa tunnelmasta.

– Meillä on kiva taloyhtiö ja kaikki asukkaat ovat tervetulleita askaroimaan pihalla. Toistaiseksi olemme hoitaneet tätä kahdestaan. Taloyhtiö maksaa osan kuluista. Moni asukas on tuonut kynttilöitä lyhtyihin, mikä on ollut hienoa. Kynttilöitä kuluukin paljon, kun Iltaisin täällä palavat kynttilät lyhdyissä, kertovat naiset.

karjalanneito ja patsaat

Heinäseiväskehikossa riippuva karjalanneito on jo 17-vuotias. Ritva Laine on saanut sen talvehtimaan hyvin, niin että kukasta on ollut iloa pitkään.

ArjaHyvönen polkupyörä

Arja Hyvösen idean mukaan roskakatos muutettiin pyöräsuojaksi. Arjan oma pyörä on kukkivaa mallia.

– Kun tulen joskus stressaantuneena töistä, puutarhanhoito on hyvä keino rauhoittua ja saada hyvää mieltä, sanoo Arja Hyvönen.