Simo rakensi talon kolmessa kuukaudessa Ilveslinnaan

Kahdeksan vuotta Janakkalassa asunut, Hauholta kotoisin oleva Simo rakensi Ilveslinnaan talon kolmessa kuukaudessa. Ilveslinna on yksi Janakkalan uusista asuinalueista Turengin kupeessa.

“Olen monien mutkien kautta ajautunut tänne Janakkalan alueelle.”, hän sanoo. Simo törmäsi asuinalueeseen, kun sitä rakennettiin ja huomasi uuden alueen hyvällä yhteydellä. Hän halusi rakentaa uuden talon, koska kaipasi itselleen tekemistä. “Se vähän niinkuin osu tähän, piti vähän niinkuin heittää noppaa.”, Simo kertoo.

Simo työnsä ja ammattinsa kautta näkee paljon muiden paikkakuntien rakennusvalvontaa, ja sen perusteella kuvaa Janakkalaa hyvänä pienenä maalaiskylänä. Simolla on oma lämpö-, vesijohto- ja ilmastointiasennusyritys LVI SiWi Oy. Palvelut ja kaupat ovat lähellä Ilveslinnaa. “Janakkala on hyvällä sijainnilla, moottoritie on lähellä ja siitä pääsee Tampereelle ja Helsinkiin nopeasti.”

“Rauhallinen ja hyvä paikka asua”, hän kertoo Janakkalasta. Liljantiellä asuessaan Simon tuli käytettyä Konttilan hyviä ulkoilumaastoja, missä talvella oli myös hiihtolatu. Uuden talon valmistuessa hän on vaihanut ulkoilumaastonsa ja kertoo tykänneensä kävellä pellon läpi Kalpalinnan läheisyyteen ulkoilemaan. Kalpalinnan hiihtokeskuksen omistaja vaihtui toukokuussa 2019 ja parhaillaan on rakenteilla ympäri vuoden toiminnassa oleva hiihto- ja pyöräilykeskus.

Simo kertoo Ilveslinnan olevan aurinkoinen paikka, aamusta iltaan. Peltoalueella on myös helppo ja edullinen rakennusmaasto ja todella hyvä maaperä. “Minulla rakennusaikana yhtään rakennusainetta ei ole viety pois, eikä yhtään ole tuotu ylimääräistä.”,  hän toteaa. Ilveslinna sijaitsee hyvissä yhteyksissä, moottoritien ja kylän välissä. Vaikka Turengintie päivisin on yllättävänkin vilkas, illalla ja yöllä se on aivan rauhallinen.

“Aurinkoinen paikka, itse olen ainakin tykännyt olla tässä.”

Tutustu Ilveslinnaan