Bändi, jossa homma toimii

23 vuotta yhdessä soittaneet Ants in the Pants -bändin jäsenet Ilona Ala-Leppilampi ja Lasse Suurkari kertovat: “hävettää kertoa ihmisille, kuinka hyvää meidän työ on.”

Bändi syntyi, kun Ilona ja Lasse sekä silloin bändiin kuuluva kolmas jäsen tajusivat saavansa hyvän bändin kasaan. He olivat aikaisemmin soittaneet irlantilaisissa baareissa ja hetken kuluttua saivat ensimmäisen keikan ja kysyttiin bändin nimeä. “No me sitten mietittiin, että eihän meillä ole nimeä”, Lasse kertoo. Ilona ja Lasse päättivät kertoa Suomessa asuvalle walesilaiselle ystävälleen, että tarvitsevat nimen bändille. Hämeenlinnassa ystävän vieraillessa he istuivat kahvilla ulkona ja kaikki liikuttelivat jalkojaan, ettei muurahaiset tarttuisi kiinni. “Silloin sillä kaverilla nousi lamppu pään päälle ja keksi nimen Ants in the Pants eli levottomat jalat”, Lasse naurahtaa.

Yhtyeen kolmas jäsen jäi pois ja jäljelle jäi Ilona, joka bändissä soittaa viulua sekä laulaa ja Lasse, joka soittaa kitaraa ja välillä mandoliinia sekä muita kielisoittimia. Ants in the Pants soittaa pääasiassa irlantilaista musiikkia. Vuosien aikana ohjelmistoa on tehty myös lapsille sekä vanhuksille. “Soitamme osaamisen mukaan myös ihmisten toivekappaleita”, Ilona kertoo. Bändi oli valtion tukemana töissä Janakkalan kunnalla ja soittivat vanhainkodeissa joka toinen viikko.

Irlannissa asuessaan bändin soitto oli paljon countrya, rockia ja irlantilaista nykyiskelmää eri pubeissa. “Suomessakin ykkösjuttu on baarin nurkka eli pubit”, Lasse toteaa. Lähiaikoina bändi on soittanut myös paljon yksityistilaisuuksissa, kuten syntymäpäivillä ja häissä. Ilona kertoo ihmisten olevan yleensä sellaisia, jotka ovat ensin kuulleet heitä pubeissa ja sen jälkeen kysynyt soittamaan yksityistilaisuuksiin.

Ilonan ja Lassen mielestä bändissä soittamisessa on parasta paras kaveri ja se, että molemmat osaavat soittaa sekä työn toimiminen. Ilona ja Lasse ovat bändin perustamisesta lähtien eläneet yhdessä.

“Meillä homma on toiminut 23 vuotta, miksi ei seuraavatkin”

Koronan takia bändillä oli tullut useita konserttejen peruutuksia. “Meillä oli kuusi konserttia kahden viikon ajalle ja ne kaikki meni”, Ilona toteaa. Kunnalta saadut työt kuitenkin pelasti bändin koronakevään. Konsertteja oli hankalaa mennä tekemään kameran eteen, kun ihmisten kanssa on tottunut työskentelemään.