Talkoilla Janakkalaan kuntoportaat

Janakkalaan Turengin yläkoulun pihalla olevaan mäkeen on rakenteilla kuntoportaat. Portaat rakennetaan talkoilla, joissa on mukana kolme seuraa: Sc Urbans, JanPa sekä Janakkalan Jana.

Portaita ei kauhean pitkään suunniteltu, mutta töiden aloittamisessa oli vaikeuksia, kertoo Joni, yksi talkoojäsenistä. Talkoita on järjestetty tähän mennessä noin kahdeksat.

Paikka valikoitui yhteistyössä kunnan kanssa, portaille katsottiin hyvää paikkaa. Yläkoulun pihan lisäksi muita vaihtoehtoja oli myös Hakamäki ja alakoulun metsä. Yläkoululla kuitenkin oli hyvä loiva mäki ja sijainti on lähellä keskustaa.

Kaikki materiaalit kuntoportaisiin rahoittaa Janakkalan Osuuspankki. Muutama paikallinen urakoitsija, Maanrakennus Jalo ja Turengin Sähkötalo ovat myös rakentamisessa työpanoksellaan mukana.

Joni kertoo talkooporukan kasaan saamisen olevan välillä vaikeaa kesälomien alkaessa. Portaat on tulossa kaikkien kuntalaisten käyttöön ja seurat ja kunta yhteistyöllä ylläpitävät portaita ja niiden ympäristöä. Talvikunnossapitoa ei todennäköisesti ole tulossa.

“Rappuset kyllä valmistuu nopeasti kunhan vain porukka saadaan kunnolla kasaan”