Lastujärven uusi frisbeegolfrata

ReTee ry:n hallituksessa oleva, Turengin uuden frisbeegolfradan ratamestari Jouni Huusko on ollut alusta lähtien rakentamassa Lastujärvellä uutta rataa.

Rataa on alettu suunnittelemaan jo kaksi vuotta sitten, rakentaminen aloitettiin 2019. Frisbeegolfrata on rakennettu ReTee ry:n järjestämillä talkoilla. Radan tekemisessä on ollut mukana sponsoreita. Radan väylät ovat nimetty sponsoreiden mukaan. “Ensimmäisissä talkoissa meitä oli vähän vajaa 20, mutta talkooporukka pieneni ja lopussa meitä oli noin kymmenen hengen porukka täällä rakentamassa”, Jouni kertoo. Radalle on tehty myös hauskoja yksityiskohtia.

Radalle etsittiin paikkaa ja kunnan kanssa käytiin katsomassa eri paikkoja, Lastujärven maastoon kuitenkin päädyttiin. Rata on tehty pääasiassa metsään ja maasto radalla on todella hyvä, upeita maisemia löytyy myös matkan varrelta. “Joskus ihmiset heittää tämän ensimmäisen väylän ja sen jälkeen ottaa puhelimet esille ja jäävät kuvaamaan maisemia toisen radan alusta”, Jouni toteaa.

Talkooporukan pienestä määrästä huolimatta rakentaminen ja siivoaminen hoidettiin loppuun asti ennen radan avaamista. Haluttiin, että rata on siisti ja kunnossa alusta lähtien. Rakentamisessa meni kaiken kaikkiaan vuosi, talvi vain oli välissä.

“Harvinainen rata, yleensä radat avataan kun niitä vielä rakennetaan ja siivoillaan.”

Rata on otettu erittäin hyvin vastaan ja siitä on saatu paljon positiivista palautetta. Jouni kertoo korona-ajan tuoneen reilusti lisää pelaajia radoille ympäri Suomen, koska frisbeegolf on ollut yksiä ainoista käytössä olevista liikuntamuodoista. 18.5.2020-14.6.2020 Lastujärven uuden friseegolfradan kävijämäärä oli yli 4050.

https://frisbeegolfradat.fi/rata/lastujarven-frisbeegolfrata/