Unelmien kesäpaikka Janakkalassa

Tuusulalainen isännöintitoimiston yrittäjä Nora löysi unelmiensa kesäpaikan Janakkalasta. Mökkeily oli tarkoitus aloittaa jo huhtikuun alussa, mutta koronan aiheuttama Uudenmaan rajojen sulku viivästytti uuden mökkiharrastuksen aloittamista.

Kanta-Hämeessä on mökkeilijöitä yli 20 000. Nora on miehensä kanssa vuokrannut Janakkalasta mökkiä huhtikuusta asti. “Vietimme täällä joulun ja odotimme silloin jo kesäkauden alkavan ja se on antanut juuri sen mitä odotimmekin”, Nora kertoo.

Ajatus mökin vuokraamiseen lähti siitä, kun työtaakka oli niin kiivas ja raskas, että Nora miehensä kanssa halusivat paikan missä voi levätä. Nora kertoo heidän vuokranneen ennenkin mökkejä, mutta koskaan ei ole ollut omaa mökkiä. “Aloin katsella mökkejä ja tämä sitten löytyi tori.fi:stä”, hän jatkaa.

Mökin sijainti Noran mielestä on hyvä, koska sinne on noin tunnin ajomatka kotoa Tuusulasta. “Janakkala kuntana on minulle vielä vähän vieras, yhdistän sen aina vain Turenkiin”, Nora kertoo. Mökkeillessään he eivät ole vielä ehtineet tutustua Janakkalan luontokohteisiin tai nähtävyyksiin. Tuttavat ovat kuitenkin kertoneet lähellä sijaitsevasta Suurisuon luontokohteesta, mihin olisi tarkoitus mennä käymään.

Noran mielestä mökkeilyssä parasta on luonto ja rauha. “Kun katsoo tuota järveä niin sielu lepää”, hän toteaa. Mökillä on myös tilaa ympärillä ja koirankin saa olla vapaana. Järvi on puhdas ja sinne pääsee helposti uimaan. Mökissä on lämmin vesi ja sisällä wc, vaikka Nora kertoo toivoneensa myös ulkohuussia.

“Kutsuisin tätä meidän kesähelmeksi”.