Inweld perusti MOREen konepajan

Vuonna 2012 oli mies ja paku. Vuonna 2020 on upouudet MOREn yritysalueelle Rastikankaan puolelle rakennetut toimitilat, 31 työntekijää ja 11 autoa.

Teollisuudelle kunnossapitopalveluja tarjoavan Inweld Oy:n kasvu on ollut hurjaa.

Kun Janne Kurkela vuonna 2016 tuli mukaan isänsä Timo Kurkelan perustamaan yritykseen, piti hankkia toinenkin pakettiauto, sitten palkata lisää väkeä ja vuokrata vuosi vuodelta isommat toimitilat. Kesäkuussa 2020 Janakkalaan valmistui yritykselle vartavasten räätälöidyt tilat, 913 neliötä toimisto-, sosiaali-, kokoustilaa sekä tuotantotilat täysiveriselle konepajalle.

Janne (vas) ja Timo Kurkela.

Janakkalan Teollisuusalueet Oy rakennutti hallin Kurkeloiden alustavien piirustusten ja toiveiden mukaan avaimet käteen –periaatteella. Inweld muutti tiloihin vuokralaiseksi.

– Se prosessi toimi kuin unelma, todella kustannustehokas ja helppo tapa toteuttaa toimitilat, Kurkelat kehuvat.
Aluksi yritykselle etsittiin valmiita tiloja, mutta kun sopivia ei löytynyt, yhdessä Janakkalan Teollisuusalueiden kanssa päätettiin rakentaa omat. Ideasta muuttopäivään kului noin vuosi.

Uusi halli rakennettiin pitkälti janakkalalaisin voimin. KVR-urakoitsija oli Antrax Oy, ja Inweldin itsensä lisäksi rakennushankkeessa olivat mukana LVI -Tähdet Oy ja Sähkö-Jore Oy. 

MORE oli alueena jo ennestään tuttu ja hyväksi havaittu.

– Tästä kun piirtää harpilla 100 kilometrin ympyrän sen sisällä on lukuisia tehtaita eli asiakkaitamme ja kulkuyhteydet ovat hyvät.

Inweldin palveluita teollisuudelle ovat mm. erilaiset mekaaniset palvelut, putkisto- ja painelaiteasennukset, teräs- ja rautarakennetyöt sekä teollisuuden sähköautomaatiotyöt. Käytännössä yrityksen työntekijät työskentelevät asiakkaiden luona ympäri Suomea, joko pitkissä projekteissa tai lyhyissä huoltotöissä.

Uuden toimitilan myötä palveluvalikko kasvoi konepajalla, joka palvelee myös yksityisasiakkaita.

– Aikaisemmin teetimme itse tarvitsemamme osat alihankkijoilla, mutta nyt koko toimintaketju, suunnittelu, valmistus ja asennus, on omissa käsissämme. Se tekee toiminnastamme entistäkin sujuvampaa, Kurkelat kuvaavat.
Ja kun konepaja kerran laitettiin pystyyn, se voi palvella myös muita. MOREn pajalla työskentelee vakituisesti kolme ammattilaista.

– Yksityishenkilötkin ovat löytäneet meidät yllättävän hyvin, meillä tehdään mitä vaan isoista laitekokonaisuuksista löylykauhanvarren hitsaamiseen tai talikon korjaamiseen.
Inweldin erinomaisen palvelun ovat noteeranneet muutkin kuin tyytyväiset asiakkaat. Vuonna 2018 yrityksen nimesi vuoden yrittäjäksi Janakkalan Yrittäjät ry ja seuraavaa vuonna Janakkalan kunta.

Janne ja Timo Kurkela kiittävät menestyksestään yksinomaan henkilökuntaansa.

– Ilman tällaista henkilökuntaa meillä ei olisi kuin yrityksen nimi.

Henkilökunnasta pidetään huolta ja fasiliteetit kunnossa, tekemisiä mietitään yhdessä ja yhteen kokoonnutaan myös viihtymään. Puskaradio toimii ja yrityksestä on tullut haluttu työpaikka, avoimeen rekrytointiin ei ole turvauduttu kuin kerran.

Ilmakuva ja video: Antti Aaltonen, muut kuvat: Timo Martola

Inweldin nettisivuille.