Lotta ja kaksi hevosta.

Citymaalainen Lotta: Pieni kaupunkikämppä Tampereella, talo ja kolme hevosta Janakkalassa

Lotta on töissä tapahtumatuotannossa. Hän työskentelee nyt Tampereella keikkapaikka Tullikamarilla tuotantopäällikkönä, minkä lisäksi hän tekee freelancer-keikkoja tapahtumissa ja kiertueilla erikoistehosteteknikkona.

– Kun tulee aamuyöstä kotiin maalle ja istuu siihen saunan terassille, saa vähän hengähtää. Maalla asuminen on niin tasapainottava tekijä.

Lotta on päätynyt asumaan lapsuudenkotinsa naapuriin. Hän oli jo asunut pitkään Hämeenlinnassa, mutta sitten elämä käänsi uuden sivun.

– Erosin ja menin vähäksi aikaa äitini luokse Janakkalaan. Hänellä oli tilaa, ja meillä oli siellä jo yhteinen hevosharrastus.
Kuten niin usein, väliaikainen muuttuikin pysyväksi.
Perhe on nyt hankkinut Tampereelta pienen keskusta-asunnon. Joskus koko perhe on Tampereella, joskus Janakkalassa. Lotan miesystävä on freelancer ja voi tehdä töitään mistä tahansa. Lapset tykkäävät sekä kaupunki- että maaseutuelämästä.

– Minä olen meidän perheestä se, joka eniten tarvitsee maaseutukotia. Se mahdollistaa hevosten pitämisen. Minulla on niitä Janakkalassa kolme, ja porukka ystäviä kenen kanssa hoidamme niitä yhdessä ja ratsastamme.

Janakkala toimii Lotan töiden suhteen todella hyvin. Sieltä pääsee tunnissa tai puolessatoista kaikkiin Etelä-Suomen isoimpiin kaupunkeihin.
– Kun palaa maalle, se on vähän kun lomalle menisi, siellä relaa ihan eri tavalla.

Lotta kertoo, että heillä on maalla hyvin tilaa myös yövieraille.

– On tosi mukavaa että voi kutsua paljon ystäviä kylään. Ihmiset viettää viikonloppuja meidän kanssa, saunotaan, on tilaa olla relasti.
Hänen alallaan moni on etsinyt paikan maaseudulta.

– Se kontrasti työhön on niin iso. He arvostavat sitä tilan ja rauhan tuntua.

Tutustu Janakkalaan ja lie lisää citymaalaisten tarinoita.