Turenki sai kirppiksen: Ilves ostaa, myy ja vuokraa

Kaikki alkoi siitä, kun Hannu Ylöstalo jäi eläkkeelle poliisin virastaan. Vaikka pyöritettävänä olikin jo polttopuubisnes, niin aikaa tuntui silti olevan liikaa.
Ei ole enää. Veli ja sen sisko Tarja Forsström sekä Hannun naisystävä Liisa Seppänen avasivat helmikuussa 2018 Turenkiin Osto- ja myyntiliike Ilveksen sekä kirpputorin. Nyt kolmikko joutuu miettimään, mistä löytyisi aikaa maatalous- ja metsätöille.

tarra_n

– Oikeastaan homma lähti liikkeelle yhdestä Turengin huutokaupasta. Poikkesimme suunnittelematta katsomaan mitä on tarjolla ja itse kaupankäyntiinkin ehdittiin vähän viime tipassa, Hannu kertoo.

WP_20180307_10_33_15_Pro

– Homma lähti vähän lapasesta kun huusimmekin sieltä 8 pakettiautollista tavaraa.

Tavaraa myytiin netin kautta, mutta silti sekä Hannun että Liisan asunnot alkoivat olla niin täynnä huonekaluja, että oli aika miettiä omaa liiketilaa. Hannu puhui sisarensa mukaan.

WP_20180307_10_35_15_Pro

– Olen ollut 30 vuotta maatalousyrittäjänä, mutta nyt kun lapset ovat jo isoja eikä lypsykarjaa ole, niin aikaa on enemmän minullakin, mm. kyläyhdistystoiminnasta monille tuttu Tarja tuumaa.

Osto- ja myyntiliike sekä kirpputoritoiminta tukevat hyvin toisiaan. Pöytävuokrista saa tasaista tuloa liiketilan vuokran maksuun kun taas osto- ja myyntitoiminnan puolella tulot ja menot ailahtelevat. Hannu ja Liisa kiertävät edelleen huutokauppoja, ostavat kuolinpesiä ja mitä tunnetummaksi toiminta tulee, sitä enemmän tavaraa myös tarjotaan myyntiin. Osan Hannu ostaa edelleen myytäväksi, osan ottaa myyntitilille, miten vaan sovitaan. Huonekaluissa ja esineissä painopiste on vanhassa tavarassa, mutta millekään aikakaudelle tai tuotteelle ei nyrpistellä nenää, jos se vaan on laadukasta kaupattavaa.

Itsepalvelukirppistä oli Turenkiin kaivattu jo pitkään ja kun tieto siitä levisi, pöytävarauksiin syntyi pitkä jono jo ennen avajaisia. Kirpputoripöytiä on nyt tarjolla vuokrattavaksi 50. Vähimmäisaika on 1 viikko, mutta muista kirppiksistä poiketen siitä eteenpäin aikaa saa jatkaa päivän kerrallaan, kunhan ilmoittaa lopettavansa 2 vrk ennen tyhjennystä.

WP_20180307_10_40_39_Pro

– Pöytiin haimme mallia muilta kirppiksiltä ja näitä onkin kehuttu hyviksi. Tavarat saa hyvin esille monille hyllyille.

Hannun ja Tarjan vinkit kirppismyyjille ovat; laadukasta ja siistiä tavaraa myyntiin, hinnat kohdalleen ja pöytä säännöllisesti järjestykseen. Ja kuten kirppishait tietävät, ostajan on syytä seuloa tarjontaa usein, sillä tarjonta elää joka päivä.

– Parhaimmillaan pöytien päivämyynti on ollut noin 200 euroa, mutta sehän on täysin tuotteista kiinni. Kirppareilta haetaan edullista tavaraa, mutta toisaalta laadusta ja tunnetuista merkeistä ollaan valmiita maksamaankin.

Sunnuntaisin Ilveksestä saa myös kahvia ja kotileivonnaisia.

– Tarjolla on aina jotain suolaista ja makeaa ja ne ovat muuten gluteenittomia, Tarja vinkkaa.

Ilveksen Facebook-sivuille.
2000px-Facebook_New_Logo_(2015).svg