Enicare yhdistää historiaa ja luontoelämyksiä

Melontaretki Leppäkosken Puujoella alkaa hetken päästä. Keskiviikkoilta on kaunis ja leppoinen, vaikka sääennuste onkin luvannut sadetta. Kanootit sekä opastuksen melontaretkelle tarjoaa EnicareErja ja Pasi Niemelän yritys. Enicare keskittyy luontomatkailuun ja tarjoaa luontoelämyksiä niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Erä- ja luonto-opas Erja Niemelä kertoo, että Enicare järjestää paljon mm. melonta- sekä patikkaretkiä.

IMG_8933Erja sekä Pasi Niemelä pitävät luonnossa liikkumista tärkeänä.

Enicare toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä ja on perustettu 2011, parin viime vuoden ajan toiminta on ollut aktiivisempaa. Niemelä kertoo melontakaluston olevan heidän omaansa ja esittelee kaksipaikkaisia kanootteja, joita yleensä käytetään ensikertalaisten ja kokemattomien melontaretkissä.

IMG_8924Niemelä kertoo, että kaksipaikkaiset kanootit ovat hieman turvallisempia kokemattomille kuin yksipaikkaiset ja umpinaiset kajakit.

– Nämä ovat vähän vakaampia kuin umpinaiset kajakit, eikä tarvitse ahtautua sisään kajakkiin tai stressata miten sieltä pääsee pois. Se tuntuu usein olevan suurin huolenaihe kokemattomimpien melojien kesken, Niemelä selittää. Enicaren järjestämiä retkiä mainostetaan sopivaksi ihan kaikille ja niin ne sopivatkin. Retkiä järjestetään tilauksesta sekä avoimina tapahtumina, joihin pääsee mukaan ilmoittautumalla.

IMG_8923Leppäkosken Puujoki on tyyni.

Enicare kuuluu myös Venlojen vaellus –yhteisöön, joka toimii myös Turussa ja Helsingissä.
– Venlojen vaellus on kaikille naisille tarkoitettu yhteisö, jonka kautta pääsee esimerkiksi tekemään erilaisia lajikokeiluja, Niemelä kertoo. Venlojen vaellus toimii myös Turussa sekä pääkaupunkiseudulla ja sen järjestämät retkeilyt sekä vaellukset ovat olleet suosittuja.

IMG_8943

– Olemme todella avoimia kaikenlaiseen toimintaan ja kuuntelemme mielellämme toiveita, Niemelä selittää. Enicare ei siis rajoitu vain melontaan ja patikointiin, vaan yritys on hyvin valmis tekemään yhteistyötä ja kokeilemaan uusia asioita. Myös muun muassa yrttikurssit ovat mahdollisia järjestää.

IMG_5278Retken aikana pidetään pieniä taukoja, jolloin ensikertalainen pääsee myös verryttelemään jännityksestä jumiutuvia hartioita.

Niemelä on itse todella kiinnostunut historiasta ja etenkin Janakkalan seutuun liittyvistä kertomuksista.
– Tarinallisuus on hyvin suuri osa järjestämissämme retkissä, Niemelä kertoo. Keskiviikkoiltainen melontaretken aikana saakin kuulla Leppäkosken Puujoen varrella sijaitsevien kartanoiden historiaa ja myös nauttia kauniista kesäillasta.

IMG_5279Pieni kesäsade ei melontaretkellä haitannut, vaikka pilvet näyttivätkin uhkaavilta.

– Janakkalan luonnon hienous oli myös yksi syy yrityksen perustamiseen, tuntuu etteivät edes kaikki janakkalalaiset tiedä näistä upeista luontokohteista mitä Janakkala tarjoaa, Niemelä harmittelee. Kotiseuturakkauden lisäksi Niemelä kertoo, että yrityksen perustamisen taustalla on Niemelän halu työskennellä luonnossa ja ulkona.
– Janakkalassa on todella hyvät melontareitit ja hieno vesistö, Niemelä kehaisee.

Enicaren toimintaan voi tutustua heidän nettisivuillaan tästä linkistä.