Kansainvälisyyttä huokuva kahvila saa asiakkaiden kasvot ja vatsat hymyilemään

Ville Oikari ja Matias Pitkänen palasivat pari vuotta sitten takaisin Suomeen Lontoosta, jossa molemmat ovat viettäneet ison osan elämästään. Herrat pistivät pystyyn catering-yrityksen nimeltä Sandwich Bro’s.  Tuotetarjonta on monipuolista ja astetta kansainvälisempää. Kaikki tehdään alusta asti itse – majoneesit, sämpylät, mansikkamehukin.

Tammikuun alussa miehet siirtyivät pyörittämään Turengin kirjastolla sijaitsevaa Kahvila Poikkeusta. Vaikka kahvilan perustaminen olikin ollut mielessä, oli silti sen avaaminen Oikarin mukaan hieman yllätys heille itselleenkin. Aluksi vain catering-käyttöön tarkoitettu keittiö olikin kohta kaikenikäiset ja erilaiset ihmiset lämpimästi tervetulleeksi ja palveltavaksi toivottava kahvila.

– Vaikka tätä on vasta muutama kuukausi tässä pyöritetty, niin homma on lähtenyt käyntiin todella hyvin, Oikari iloitsee. – Työtä on saanut tehdä mutta tämä on ollut älyttömän positiivinen kokemus.

bros

Matias Pitkänen (vas.) ja Ville Oikari ovat Sandwich Bro’s.

Parasta palvelua

Hyvästä alusta kertoo mm. se, että kahvila on saanut jo paljon kanta-asiakkaita. Tietty porukka käy lähes päivittäin lounaalla tai kahvilla, ja se on yllättänyt yrittäjät positiivisesti. Herkullisten ruokien lisäksi asiakkaat saa varmasti palaamaan erinomainen ja lämminhenkinen palvelu.

– Palvelun pitää olla muutakin kuin ”moi”, toteaa Ville. – Palvelu on jo pitkään mennyt Suomessa alaspäin, mutta nyt on tajuttu että mörökölli-asenne ei vie pitkälle, hän jatkaa.

mansikkamehu

Itsetehty mansikkamehu on ollut kahvilan hittituote.

Oikarin ja Pitkäsen perusajatus yrittäjyydessä onkin mennä palvelu edellä. Ruoka toimitetaan Poikkeuksessa jokaiselle asiakkaalle annoksina, mikä on ihmisläheisempää kuin buffet-tyyppinen ratkaisu. Haastattelun aikana Oikari nouseekin viemään lounastamaan tulleelle vanhemmalle rouvalle kupin kahvia pöytään. Iloinen ja asiakkaan itseensä tervetulleeksi tuntemaan saava palveluasenne kieltämättä saa kirjoittajallekin hymyn huulille ja herkullisen pullan maistumaan entistäkin paremmalle.

Monipuolisia makuja

Kahvilan tarjonta on monipuolista ja vaihtelevaa. Tietyt jutut säilyvät, ja lemppareita saa toivoa pysyväksi, mutta muuten miehet eivät halua kangistua kaavoihin. Ruokapuolelta löytyy mm. päivittäinen keittolounas, uuniperunoita, salaatteja ja pitsapäiviäkin. Myös aamiaista tarjoillaan Poikkeuksessa, vaikka suomalaiset eivät sitä ole vielä ihan löytäneetkään. Laadukkaiden kahvien seuraksi löytyy pienempiä suolaisia tai herkullisia leivonnaisia kuten brownieta, pullia, cookieta ja montaa muuta sorttia. Kaikkea saa ostaa myös kotiin vietäväksi.

keksit

Pullat ja cookiet odottavat syöjiään

Kahvilan ohella Sandwich Bro’s hoitaa nimenomaan catering-palvelua sitä mukaa mitä ehtivät. Kakkuja, salaatteja, gourmet-hodareita ja erilaisia lähi-idän makuja tilataan paljon häihin ja erilaisiin illan istujaisiin.

Kaikkien kahvila

Oikari kertoo heidän pystyneen työllistämään parhaillaan jopa viisi henkeä, mikä on erittäin positiivista. He ovat halunneet tukea myös maahanmuuttajia ja ottaneet heitä harjoitteluun. Kansainvälisyyteen tottuneen Oikarin mielestä monikulttuurisuutta pitää tukea ja se avartaa myös asiakkaiden maailmaa. Hän haluaakin että kahvilaan tulisivat asiakkaiksi ihan kaikki ja meininki olisi mahdollisimman rentoa. Hän kertookin tuovansa töihin mukaan myös omia lapsiaan, joille kahvila on hyvä ympäristö oppia ihmistä ja asioista.

palvelu

Ville Oikari myi asiakkaalle erikoiskahvia ja hyvää palvelua

– Kaikkein antoisinta tässä hommassa on kommunikaatio asiakkaiden kanssa, Ville toteaa. Lisäksi tietysti se, että saa tehdä ja tarjota asiakkaille juuri niitä tuotteita mitä haluaa, on hienoa.

Oikarin mukaan alku on ollut loistava. Oleellista on heittäytyä siihen mitä tekee, jotta ihmiset näkevät ja aistivat läsnäolon. Hän kertookin, että kovasti ponnistellaan eteenpäin ja lupailee jotain suurempaakin olevan tulossa, paljastamatta tässä kohtaa vielä enempää.

Edit: Pojat avasivat syksyllä 2017 uuden paikan Turengin Tohevantielle ja jatkavat tätä nykyä samalla meiningillä siellä.

Sandwich Brosin FB-sivuille.